dijous, 7 d’agost del 2008

Roda de premsa sobre el PGOU de Castellonet



El Bloc de la Safor-Valldigna junt al Bloc Jove de la conca del Vernissa han presentat els motius pels quals la formació nacionalista ha al·legat el projecte de Pla General d'Ordenació Urbana de Castellonet de la Conquesta.

Volem destacar la reacció per part del veïnat en la recollida de signatures i l'organització a l'hora de fer-ho, de la qual cosa ens felicitem. No obstant això, cal que els nostres ajuntaments creen mecanismes de participació, més enllà dels anuncis al DOCV, sobretot quan parlem de pobles tan menuts, on en principi seria fàcil fer-ho.

Les al·legacions, que les podeu consultar més avall, van dirigides fonamentalment en dues direccions:

- la construcció d'un polígon industrial, a l'entrada de Castellonet, a la zona coneguda com l'Alfàs.
- la duplicació del sòl urbà, de nou. Recordem que l'anterior ampliació va estar duta a terme amb unes tipologies d'habitatges que han creat un fort impacte respecte del nucli antic. Ara, de nou, es torna a duplicar el sòl urbà cap a l'est i cap al sud, a la zona denominada Darrere del Poble.

Des del Bloc creiem que cada municipi ha de dissenyar el seu desenvolupament en funció de les seues característiques. En aquest cas, estem parlant d'un nucli particular amb una trama urbana que podria ser objecte de plans de protecció en la seua pràctica totalitat. Castellonet ha de saber explotar eixes potencialitats que el fan únic a la comarca, amb iniciatives com les zones de rehabilitació, el foment de cases rurals, etc.
Però "no es pot estar a missa i repicant"; no es pot dir que es fomenta el turisme d'interior i alhora carregar-se els actius que tenen els nostres municipis.

Per això, la tasca del Bloc en aquests pobles se centrarà en fomentar la participació ciutadana, contribuir a millorar el disseny dels nostres municipis, per tal de millorar, també, la qualitat de vida dels veïns i veïnes.