diumenge, 24 d’agost del 2008

"PP i PSOE votaren en contra d'instar la comunitat internacional a assegurar els drets humans a la Xina"



Xavi Martínez: "El passat 4 de maig, des del Bloc d'Almiserà, presentàrem una moció per al següent plenari ordinari, per tal que les Corts Valencianes pogueren fer-la arribar als organismes competents. Tant el PP com el PSOE locals s'hi van oposar, votant en contra d'una petició bàsica: el reconeixements dels drets humans allà on fins ara han estat violats".
La situació a Myanmar, per exemple, és un clar exemple de violació sistemàtica dels drets humans. Hi ha més de 1.160 presoners polítics, i les seues condicions de reclusió són cada volta pitjors. Es continua fent ús de xiquets soldats i de mà d'obra forçada. La tortura i altres tractes cruels, inhumans i degradants són pràctiques habituals, especialment durant els interrogatoris i la detenció preventiva.

En la moció proposàvem al Ple l'adopció dels següents ACORDS:

Primer.- Pels Grups municipals integrats a l'Ajuntament d’Almiserà, instar a la Comunitat Internacional, mitjançant escrit adreçat a les Corts Valencianes (el qual el farà arribar a les instàncies oportunes), que inste al Govern Xinés a:
- que com un pas previ cap a l'abolició total de la pena de mort, es deixe d'aplicar a la Xina aquesta terrible pràctica, com a mínim, per a càstigs de delictes no violents, els econòmics i els relacionats amb drogues inclosos; i, a més, que és publiquen estadístiques nacionals completes sobre l'aplicació de la pena de mort.
- s'ature la creixent repressió contra l'activisme de drets humans i el periodisme xinés i es garantisca la llibertat d'expressió;
- s'abolisca la "rehabilitació forçada per drogues" i altres formes de detenció sense judici.
- es posen en llibertat, de forma immediata i sense condicions, els presos de consciència.
Segon.- Demanar al Comité Olímpic Internacional i a la Xina que treballen per a la millora dels drets humans a la Xina i perquè es garantisca la celebració dels Jocs Olímpics del proper mes d'agost.
Tercer.- Demanar a la Comunitat Internacional que done suport a la campanya Free Tibet que treballa pels drets del poble tibetà a determinar el seu propi futur, i per posar final a l'ocupació xinesa del Tibet.
Quart.- Comunicar l'adopció d'aquests acords al Comité Olímpic internacional i a Amnistia Internacional.