dijous, 18 de desembre del 2008

Finalitza el cicle “En ruta” amb la visita al castell de Borró i el barranc d'Atanasi


El cicle d'excursions “En ruta: coneix i estima la Safor-Valldigna” arriba a la seua fi. I ho farà amb una excursió a Ròtova, al barranc d'Atanasi i al castell de Borró. Hi ha programat un dinar com a clausura de l'activitat.

El proper diumenge 21 de desembre el BLOC JOVE visita el barranc d'Atanasi i el castell de Borró, a Ròtova. Com sempre, la visita s'iniciarà des de la seu del BLOC JOVE Safor-Valldigna (C/Tossal, 5 - GANDIA) a les 08:30 h. En principi, cadascú es fa responsable del seu mitjà de transport però a l'eixida l'organització coordinarà els participants per emprar els menys vehicles possibles. És aconsellable dur roba còmoda, calcer adequat, aigua i esmorzar.

L'objectiu, recordem, és que els saforencs i les saforenques coneguem i gaudim d'alguns paratges naturals i béns culturals de la comarca. Conéixer és el primer pas per poder estimar qualsevol cosa. I amb l'estima cap a allò que considerem nostre, podrem conservar i potenciar aquests espais.

La ruta.

Eixirem des de Ròtova pel camí de Borró fins a l'entrada al barranc d'Atanasi. Una vegada passem per baix de l'arcada (que duia aigua al monestir de Sant Jeroni des de la font de la Finestra), la senda segueix el barranc amb una suau ascensió, només interrompuda per algun xicotet tram de més pendent, i deixarem a la nostra esquerra un altre pont-aqüeducte de menors dimensions; més amunt, el tossal del castell de Borró a la dreta, i arribarem a la font de les Galeries, on aprofitarem per a abastir-nos d'aigua fresca. El camí continua barranc amunt, on se li uneix el barranc Blanc. Esmorzarem una miqueta més avant, a la casa dels Garcia. En tornar, pujarem al castell de Borró i descendirem pel barranc Blanc.

El BLOC JOVE repartirà material divulgatiu sobre el barranc d'Atanasi i la senda botànica.

Dinar.

En arribar a Ròtova, hi ha organitzat un dinar al Bar-Restaurant L'Ocell, per tal de celebrar el final del cicle d'excursions. El preu del menú és de 15 €. A més, hi haurà un detall per a tots els participants en la ruta.